تا آنجا عمیق و ریشهدار است که آن را تنها رمز پیروزی بر میشمارند:
«رمز پیروزى ما این است که اتکال به خداى تبارک و تعالى داشتیم، رمز پیروزى اتکال به قرآن و این شیوه مقدس که شهادت را استقبال مىکردند بود. این رمز را حفظ کنید. این رمز پیروزى را تا حفظ کنید پیروز هستید». (خمینی، 1378، ج 6، ص 117)
ایشان با هشدار در زمینه خلط نمودن معارف اسلامی و قرآنی با مکاتب انحرافی بشری، امتیازات اسلام بر سایر مکاتب را گوشزد نموده و خطاب به جوانان میفرمایند:
«مجاهدات و کوششهاى خستگىناپذیر شما جوانان روشن ضمیر مسلمان در راه درک صحیح اسلام و شناسایى حقیقت قرآن کریم، موجب امیدوارى و خرسندى مسلمانان بیدار است. بر شما جوانان مسلمان لازم است که در تحقیق و بررسى حقایق اسلام، در زمینههاى سیاسى، اقتصادى، اجتماعى، و غیره اصالتهاى اسلامى را در نظر گرفته و امتیازاتى را که اسلام را از همه مکاتب دیگر جدا مىسازد، فراموش نکنید. مبادا قرآن مقدس و آیین نجاتبخش اسلام را با مکتبهاى غلط و منحرف کنندهاى که از فکر بشر تراوش کرده است خلط نمایید». (خمینی، 1378، ج 1، ص 158)
حضرت امام خمینی (ره) با استناد به سخن امام صادق7 درباره قرائت قرآن توسط جوان و آثار جاودان آن معتقدند:
«در حدیث است که کسى که قرآن را در جوانى بخواند، قرآن با گوشت و خونش مختلط شود. و نکته آن، آن است که در جوانى اشتغال قلب و کدورت آن کمتر است. از این جهت قلب از آن بیشتر و زودتر متأثر مىشود و اثر آن نیز بیشتر باقى مىماند». (خمینی، 1370، ص 19)
حضرت امام خمینی (ره) در برخى از پیامهاى خود، جوانان را به شیوایى و روشنایى سخن خداوند و بهرهگیرى از آن فرا مىخواند:
«آنگاه که منطق قرآن آن است که ما از خداییم و به سوى او مىرویم و مسیر اسلام بر شهادت در راه هدف است و اولیاى خدا شهادت را یکى از دیگرى به ارث مىبردند و جوانان متعهد ما براى نیل به شهادت در راه خدا درخواست دعا مىکردند و مىکنند، بدخواهان ما که از همه جا وا مانده دست به ترور وحشیانه مىزنند، ما را از چه مىترسانند». (خمینی، 1378، ج 11، ص 39)
حضرت امام خمینی(ره) با توصیه به جوانان به تمسک به قرآن و سلاح، آینده را از آن مستضعفین میدانند که دیر یا زود پیروز میشوند:
«جوانان عزیزم که چشم امید من به شماست با یک دست قرآن را و با دست دیگر سلاح را برگیرید و چنان از حیثیت و شرافت خود دفاع کنید که قدرت تفکر توطئه علیه خود را از آنان سلب نمایید و چنان با دوستانتان رحیم باشید که از ایثار، هرچه دارید، نسبت به آنان کوتاهى ننمایید. آگاه باشید که جهان امروز دنیاى مستضعفین است و دیر یا زود پیروزى از آنان است و آنان وارث زمین و حکومت کننده خدایىاند». (خمینی، 1378، ج 12، ص 19)
رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در مواقع و مناسبتهاى گوناگون درباره جوانان سخن گفته و ارشادات و رهنمودهاى فراوانى بیان کردهاند که اگر جوانان آنها را به کار ببرند، به سعادت و خوشبختى خواهند رسید و هویت و جایگاه واقعى خود را در جامعه اسلامى و انقلابى خواهند یافت. ایشان در جمع جوانان مىفرمایند:
«جوانى یک پدیده درخشان و یک فصل بىبدیل و بىنظیر از زندگى هر انسانى است. در هر کشورى که به مسأله جوانان و جوان آنچنان که حق این مطلب است، درست رسیدگى بشود، آن کشور در راه پیشرفت، موفقیتهاى بزرگى به دست خواهد آورد». (خامنهای، 1381، ج2، ص 67)
مقام معظم رهبری با برشمردن امتیازات جوان ایرانی، امکانات روحی و معنوی و ذهنی و ایمانی آنان را در حد بسیار خوب میدانند و میفرمایند:
«کاوشها نشان مىدهد که جوان ایرانى جوانى است مؤمن، پاکدامن، پاک گوهر، داراى زمینههاى دینى بسیار زیاد، مایل به جنبههاى معنوى، جوان ایرانى چه دخترانش، چه پسرانش هم از لحاظ امکانات روحى و معنوى و ذهنى، هم از لحاظ امکانات ایمانى در حد بسیار خوبى هستند». (خامنهای، 1381، ج4، ص 115)
ایشان نظریه بیتاب بودن جوانان در مقابل گناه را باطل اعلام فرموده و معتقدند جوان همچنان که از قدرت جسمی برخوردار است، قدرت اراده هم دارد:
«جوانها، بهتر از قشرهاى دیگر مىتوانند خودسازى کنند؛ چون نیرومندند. بعضیها خیال مىکنند جوانها در مقابل گناه بىتابند، ولى من مىگویم که جوان همچنان که از قدرت جسمانى برخوردار است، از قدرت اراده هم برخوردار است. اراده همان چیزى است که انسان مىتواند با اتکاى به آن خود را به خدا نزدیک و از شیطان دور کند». (خامنهای، 1381، ج3، ص 89)
مقام معظم رهبرى جوانان را به تلاش در راه خدا و براى خدا دعوت مى فرمایند و در فرازهای جداگانهای آنان را به تحکیم ارتباط با خدای متعال تشویق مینمایند:
«توصیه من این است که در راه خدا، براى خدا با وحدت کامل تلاش خودتان را دنبال کنید. به شما مىگویم که پروردگار متعال با شماست و آینده متعلق به شماست و شما جوانها آن روزى را خواهید دید که ایران اسلامى شما به فضل پروردگار براى کشورها و ملتها یک الگوى تقلید کردنى خواهد بود». (خامنهای، 1381، ج1، ص 166)
«به جوانان توصیه مىکنم که با شرکت در نماز جماعت و مجالس دعا در کسب علم و دانش و سازندگى کشور گامهاى استوارى در پیشروى اهداف علمى و معنوى بردارند». (خامنهای، 1381، ج5، ص 104)
«رابطهتان را با خداى متعال محکم کنید. حرف بزنید و از او بخواهید، مخلصانه و صادقانه با او پیمان ببندید و به آن پیمان متعهد بمانید. شما جوانید حیف است که این دلهاى پاک و نورانى و روحهاى آماده به چیزى غیر از یاد خدا و محبت خدا و محبت پروردگار آلوده شود. دنیا را فقط ابزار بدانید». (خامنهای، 1381، ج4، ص 88)
«جوانان عزیز دقایق معدود نماز را فقط براى نماز بگذارند و در طول نماز تا آنجا که مىتوانند با تمرکز و حضور قلب مایه زندگىبخش ذکر و تضرع را براى جان و دل نیازمند خویش تأمین کنند». (خامنهای، 1381، ج6، ص 23)
«شما جوانان یاد خدا را هرگز از دست ندهید. خودتان را با خدا مأنوس کنید. شما جوانید و دلها و روحهاى شما پاک و مطه
ر است. شما آلوده به زخارف این زندگى مادى نشدهاید». (خامنهای، 1381، ج6، ص 24)
بر اساس اهمیت موضوع جوان و ارتباط با قرآن و معارف قرآنی، در این پژوهش به تکالیف و راهکارهای نهادهایی که در جامعه، رسالت گسترش فرهنگ و معارف قرآنی در میان جوانان را به عهده دارند میپردازیم.
سؤالات تحقیق
1. مهمترین راهکارهای گسترش فرهنگ و معارف قرآنی در میان جوانان از سوی وزارت آموزش و پرورش چیست؟
برای این سؤال متغیرهای زیر مطرح شده است:
– برگزاری جلسات آموزش خانواده جهت تربیت فرزندان بر اساس فرهنگ و معارف قرآنی.
– آموزش معلمان بویژه مربیان تربیتی از طریق برگزاری دورههای آموزشی فرهنگ و معارف قرآنی.
– تشویق معلمان برای ارائه مقالات در زمینه فرهنگ و معارف قرآنی در جشنوارهها و همایشهای قرآنی.
– برگزاری مسابقات قرآنی در جشنها و اعیاد در مدارس و تهیه روزنامه دیواری بین دانش آموزان.
– غنی سازی مطالب کتب درسی قرآن و معارف اسلامی دورههای مختلف تحصیلی از طریق تحلیل محتوای این کتب توسط متخصصان برنامهریزی درسی و آموزشی.
2. مهمترین راهکارهای گسترش فرهنگ و معارف قرآنی در میان جوانان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست؟
برای این سؤال متغیرهای زیر مطرح شده است:
– بهره گیری از امکانات سمعی و بصری خصوصاً اینترنت، کتب و نشریات و برگزاری گردهماییها در داخل و خارج از کشور.
– ارسال رایگان کتب و نشریات مربوط به فرهنگ و معارف قرآنی به مراکز فرهنگی داخلی و سایر کشورها.
– ایجاد و توسعه و حمایت از مؤسسات قرآنی و مؤسساتی که در زمینه گسترش فرهنگ و معارف قرآنی فعالیت میکنند.
– انجام مطالعات و تحقیقات پیرامون فرهنگ عمومی در زمینه قرآن و استفاده از نتایج حاصل در برنامهریزیهای فرهنگی.

اینجا فقط تکه های از پایان نامه به صورت رندم (تصادفی) درج می شود که هنگام انتقال از فایل ورد ممکن است باعث به هم ریختگی شود و یا عکس ها ، نمودار ها و جداول درج نشوندبرای دانلود متن کامل پایان نامه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه ، پروپوزال ،سمینار مقطع کارشناسی ، ارشد و دکتری در موضوعات مختلف با فرمت ورد می توانید به سایت 40y.ir مراجعه نمایید.
رشته حقوق همه گرایش ها : عمومی ، جزا و جرم شناسی ، بین الملل،خصوصی…
در این سایت مجموعه بسیار بزرگی از مقالات و پایان نامه ها با منابع و ماخذ کامل درج شده که قسمتی از آنها به صورت رایگان و بقیه برای فروش و دانلود درج شده اند
– شناسایی و حمایت از مؤلفان و ناشرانی که به تألیف و چاپ کتاب در زمینه گسترش فرهنگ و معارف قرآنی اشتغال دارند.
3. مهمترین راهکارهای گسترش فرهنگ و معارف قرآنی در میان جوانان از سوی سازمان تبلیغات اسلامی چیست؟
برای این سؤال، متغیرهای زیر مطرح شده است:
– تشکیل گروههای پژوهشی و انجام مطالعات راهبردی در زمینه بررسی آسیبهای دینی در عرصه فرهنگ و معارف قرآنی.
– برگزاری دورههای آموزشی تربیت مبلغ، جهت تبلیغ فرهنگ و معارف قرآنی در سطح کشور از قبیل مساجد، مراسم و اعیاد مذهبی و…
– برگزاری دورههای آموزشی قرآن، مفاهیم، ترجمه و تفسیر برای سطوح مختلف اقشار جامعه خصوصاً کودکان، نوجوانان و جوانان و تشویق در عمل به آن.
– بهره گیری از اساتید نمونه کشوری و حافظ قرآن جهت ارائه روشهای نوین در آموزش قرآن به کودکان با هدف یادگیری محتوایی و نهادینه کردن عمل به قرآن.
– شناسایی جامع مبلغان در سطح کشور و بهره گیری از آنان در جهت آشنایی مردم با مسائل مربوط به فرهنگ و معارف قرآنی.
4. مهمترین راهکارهای گسترش فرهنگ و معارف قرآنی در میان جوانان از سوی سازمان صدا و سیما چیست؟
برای این سؤال متغیرهای زیر مطرح شده است:
– تهیه و پخش فیلمهای سینمایی، پویانمایی و… مناسب جهت مقاطع سنی مختلف، در راستای ترویج فرهنگ و معارف قرآنی.
– ساخت برنامههایی که نتایج عمل کردن به احکام و دستورات الهی در قرآن را به صورت ترویجی و با شیوهای جذاب انعکاس دهد.
– ساخت برنامههایی در خصوص آشنا سازی نسل جوان با فرهنگ غنی قرآنی و نشان دادن برتری فرهنگ اسلامی بر فرهنگ غرب و سایر کشورها.
– برگزاری مسابقاتی در خصوص آشنایی با فرهنگ و معارف قرآنی برای کودکان و نوجوانان.
– ساخت فیلم در خصوص معرفی فرهنگ و معارف قرآنی جهت تکذیب آنچه که رسانههای جهانی فیلمهایی بر علیه آن ساختهاند.
5. مهمترین راهکارهای گسترش فرهنگ و معارف قرآنی در میان جوانان از سوی حوزههای علمیه چیست؟
برای این سؤال متغیرهای زیر مطرح شده است:
– احیای مفاهیم قرآنی و تبیین جایگاه قرآن در زندگی اجتماعی.
– جلوگیری از تحریف معنوی قرآن از جمله تفسیرهای ناروا و بدعتهای نابجا از تعالیم قرآنی که منجر به ظهور تفکرات و تشکلهای انحرافی خواهد شد.
– حفظ وحدت حوزه و دانشگاه با تعامل و بهره گیری از توانایی یکدیگر برای تبیین فرهنگ و معارف قرآنی.
– آموزش تخصصی طلبهها جهت شناخت فرهنگ و معارف قرآنی در شناسایی شبهات و یافتن پاسخ به آنها جهت اطلاع رسانی فرهنگی.
– آموزش طلبهها همگام با تحولات روز و تجهیز به فناوری اطلاعات برای مقابله با آفات و شبهات مربوط به فرهنگ و معارف قرآنی.
6. مهمترین راهکارهای گسترش فرهنگ و معارف قرآنی در میان جوانان از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چیست؟
برای این سؤال متغیرهای زیر مطرح شده است:
– در نظر گرفتن مجموعه مباحثی از فرهنگ و معارف قرآنی در سرفصلهای دروس دانشگاهی تمامی رشتهها به منظور آشنایی تخصصی جوانان با قرآن.
– تهیه و ارائه اولویتهای پژوهشی مطالعات راهبردی قرآنی با همکاری مؤسسات قرآنی برای موضوعات پایاننامههای رشتههای علوم انسانی به صورت فراخوان به دانشگاهها.
– شناسایی استعدادهای درخشان خصوصاً در رشتههای علوم انسانی و معرفی آنها به مراکز تحقیقاتی قرآنی جهت بهره گیری از قابلیت و استعداد آنها در مطالعات راهبردی قرآنی در کشور.
– برنامهریزی برای جذب متخصصان علوم اسلامی ایرانی داخل و خارج از کشور جهت پیشگیری و مقابله با شبهات و انحرافات قرآنی.
– تسهیل در صدور مجوز برای تأسیس انجمنها و تشکلهای دانشجویی و دانش آموختگان دانشگاهها