درد جسمی بر کیفیت زندگی بازنشستگان کارگری شهرداری قم تاثیر معنیداری دارد.
سلامت عمومی بر کیفیت زندگی بازنشستگان کارگری شهرداری قم تاثیر معنیداری دارد.
نشاط بر کیفیت زندگی بازنشستگان کارگری شهرداری قم تاثیر معنیداری دارد.
عملکرد اجتماعی بر کیفیت زندگی بازنشستگان کارگری شهرداری قم تاثیر معنیداری دارد.
مشکلات روحی بر کیفیت زندگی بازنشستگان کارگری شهرداری قم تاثیر معنیداری دارد.
سلامت روانی بر کیفیت زندگی بازنشستگان کارگری شهرداری قم تاثیر معنیداری دارد.
۹- جامعه آماری تحقیق
جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه بازنشستگان کارگری شهر قم در دهه منتهی به سال ۱۳۹۲ میباشد. تعداد بازنشستگان کارگری شهرداری قم در دهه منتهی به سال ۱۳۹۲ برابر ۲۵۶ نفر میباشد.
۱۰- قلمرو تحقیق
۱-۱۰ قلمرو موضوعی تحقیق :
از بعد موضوع، تحقیق حاضر مربوط به شاخه مدیریت منابع انسانی که به بررسی عوامل موثر بر کیفیت زندگی بازنشستگان کارگری شهرداری قم از لحاظ سلامت روانی و جسمانی میپردازد.
۲-۱۰ قلمرو مکانی تحقیق :
قلمرو مکانی این تحقیق، بازنشستگان کارگری شهرداری استان قم میباشد.
۳- ۱۰ قلمرو زمانی تحقیق :
قلمرو زمانی این تحقیق مربوط به دهه منتهی به سال۱۳۹۲ است که اطلاعات تحقیق در این مقطع زمانی از طریق توزیع پرسشنامه جمع آوری شده است.
۱۱- نوع و روش تحقیق
این تحقیق از دسته تحقیقات توصیفی مبتنی به روش پیمایشی میباشد. پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بوده که به بررسی وضعیت کیفیت زندگی در بازنشستگان کارگری شهرداری قم در دهه منتهی به سال۱۳۹۲ میپردازد. نوع روش تحقیق نیز از نوع علّی(علت و معلولی) می باشد.
۱۲- روش گردآوری اطلاعات
برای جمع آوری اطلاعات از روشهای زیر استفاده گردیده:
۱-۱۲ مطالعات کتابخانهای :
جهت گردآوری اطلاعات در زمینه مبانی نظری وادبیات تحقیق موضوع، از منابع کتابخانه ای، مقالات، کتابهای مورد نیاز ونیز از شبکه جهانی اطلاعات استفاده شده است.
۲-۱۲ تحقیقات میدانی :
به منظور جمع آوری داده ها واطلاعات برای تجزیه وتحلیل از پرسشنامه استفاده خواهد شد و همچنین گردآوری اطلاعات از طریق منابع اطلاعاتی دست دوم مانند کتب، نشریات. مجلات جمع آوری میشود.
۱۳- روش تجزیه وتحلیل اطلاعات
در بخش آمار توصیفی با تشکیل جداول فراوانی ودرصد فراوانی نسبی و رسم نمودارهای فراوانی به توصیف مشخصات جمعیت شناختی پاسخ دهندگان پرداخته میشود، همچنین وضعیت پاسخهای آنها به سوالات تخصصی پرسشنامه از نظر توصیفی با تشکیل جداول فراوانی و رسم نمودارهای فراوانی بررسی میشود. در بخش آمار استنباطی از آزمونهای آماری کلموگروف اسمیرنوف یک نمونه ای، تی یک نمونه ای ، دوجمله ای جهت بررسی درستی فرضیه های تحقیق استفاده میشود. همچنین از آزمون فریدمن جهت بررسی یکسان بودن یا یکسان نبودن تاثیرات مولفه های سلامت روانی و جسمانی بر زندگی بازنشستگان کارگری شهرداری قم استفاده میشود. برای بررسی تاثیرات متغیرهای جمعیت شناختی بر کیفیت زندگی بازنشستگان کارگری شهرداری قم از تحلیلهای آماری با نرم افزار SPSS22 استفاده شد.
۱۴- مدل مفهومی تحقیق
مدل مفهومی تحقیق که در بر دارنده عوامل مرتبط با متغیر مستقل و متغی وابسته است ذیلاً در نمودار زیر به نمایش در آمده است.
(نمودار۱-۱) مدل مفهومی تحقیق(محبوبه بیات)
۱۵- واژگان و اصطلاحات اصلی تحقیق
۱-۱۵ کیفیت زندگی:
سازمان بهداشت جهانی کیفیت زندگی را درک هر فرد از وضعیت زندگی با توجه به فرهنگ و نظامهای ارزشی که در آن زندگی میکند و ارتباط آن با اهداف، انتظارات، استانداردها که در وضعیت سلامت فیزیکی، روانی، اجتماعی و عقاید شخصی فرد تأثیر دارد، تعریف کرده است. اﻣﺮوزه ﻣﻔﻬﻮم ﻛﻴﻔﻴـﺖ زﻧﺪﮔﻲ ﻳﻚ ﺷﺎﺧﺺ اﺳﺎﺳﻲ ﺳﻼﻣﺖ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﻲ ﺷﻮد و از آﻧﺠـﺎﻛﻪ اﺑﻌﺎد ﻣﺘﻌﺪدی ﻣﺎﻧﻨـﺪ ﺟﻨﺒـﻪﻫـﺎی ﻓﻴﺰﻳﻮﻟـﻮژﻳﻜﻲ، ﻋﻤﻠﻜـﺮدی و وﺟﻮدی ﻓﺮد را در ﺑﺮ ﻣﻲﮔﻴﺮد و ﺗﻮﺟﻪ ﺑـﻪ آن از اﻫﻤﻴـﺖ ﺧﺎﺻـﻲ ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ (مختاری،۱۳۸۹).
۲-۱۵ سلامت :
انسان موجودی پیچیده و دارای ابعاد مختلفی است که حیات وی در اثر تعادل نسبی این ابعادهضم شده و دوام می آورد. یکی از این ابعاد، سلامت روان می باشد که نظام نامه ی سازمان بهداشت جهانی آن را اینگونه تعریف میکند: سلامت روان حالت کامل آسایش و کامیابی زیستی- روانی و اجتماعی است و صرف فقدان بیماری یا معلولیت نمیباشد سلامت روانی در مفهوم عام خود نیز به سلامت فکر و تعادل روانی و دارا بودن خصوصیات مثبت روانی اتلاق میگردد (عناصری،۱۳۸۶).
۳-۱۵ بازنشستگی:
در واژه شناسی زبان فارسی، بازنشسته و بازنشستن به صورت های زیر تعریف شده است: بازنشستن یعنی بر کنار رفتن از کار و خدمت، تقاعد، گوشه گیری و بازنشسته کسی است که در پیری یا پس از مدت های طولانی یا به علل دیگر از کار برکنار رود و از حقوق بازنشستگی استفاده کند. سنجابی(۱۳۴۲)، در کتاب حقوق اداری، بازنشستگی را چنین تعریف کرده است: بازنشستگی ترتیبی است که دولت به خدمت، کارمندی که قانوناً از ادامه خدمت در نتیجه کبر سن و طول مدت خدمت، عاجز فرض می شود، خاتمه میدهد و با رعایت خدمات گذشته برای او مستمری مادام العمر مقرر میدارد.
بازنشستگی به معنی توقف فعالیت های حرفه ای به علت ازدیاد سن است که این امکان را برای کارگر فراهم میآورد تا از حقوق بازنشستگی استفاده کند. حقوق مذکور درآمد وی را در سطح رضایت بخشی نگه میدارد. بازنشستگی و حقوق آن از نظر قانونی با هم رابطه دارند و آن هنگامی است که کسی به واسطه ازدیاد سن حق استفاده از حقوق بازنشستگی را پیدا میکند و مشمول آن می شود ( رابطه غیر مستقیم ). یا هنگامی که تصمیمات دایر به توقف کار و پرداخت حقوق بازنشستگی بویژه در بخش خدمات دولتی، در شرکت ها یا حرفه هایی که طرح های حقوقی بازنشستگی خاص خود را دارند، اتخاذ شود (رابطه مستقیم). در این موارد حقوق بازنشستگی ناشی از ازدیاد سن را میتوان حقوق بازنشستگی واقعی توصیف کرد. با این حال، اغلب ازدیاد سن و برقراری حقوق بازنشستگی مواردی مجزا محسوب میشوند و با هم رابطه ندارند. یعنی استحقاق بازنشستگی به معنی دقیق کلمه و استحقاق دریافت حقوق بازنشستگی در دو زمان متفاوت تحقق مییابند. گاهی بازنشستگی مقدم به پرداخت حقوق صورت میگیرد و وضع ناهنجاری پدید می آورد. بخصوص اگر در این فاصله به طور موقت پرداخت حقوق به عمل نیاید یا اگر حقوق بازنشستگی با بازنشستگی مغایرت داشته باشد ممکن است فعالیت حرفه ای ادامه یابد.
دانلود کامل پایان نامه در سایت pifo.ir موجود است. |